Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Керівництво інтернатів може скаржитися на опікунів, що не відвідують недієздатних

Реклама

Уряд удосконалив механізм забезпечення прав та інтересів повнолітніх недієздатних осіб та осіб, цивільна дієздатність яких обмежена.

Відповідну постанову № 176 було прийнято на урядовому засіданні 6 березня 2019 року.

Ці зміни внесено до пункту 11 Типового положення про дитячий будинок-інтернат. Документ визначає дії керівництва будинку-інтернату в разі виявлення фактів ухиляння опікунів/піклувальників повнолітніх недієздатних осіб та осіб, цивільна дієздатність яких обмежена, від виконання своїх обов'язків (відсутність систематичних відвідувань вихованця, заінтересованості станом його здоров'я, життєвими ситуаціями, невжиття заходів щодо захисту його цивільних прав та інтересів). Керівництво будинку-інтернату повідомлятиме про це органу опіки та піклування за місцем проживання опікунів/піклувальників.

Відповідно до зазначеного Типового положення у дитячих будинках-інтернатах можуть тимчасово (до 6 місяців) або постійно (понад 6 місяців) перебувати або проживати діти з інвалідністю віком від 4 до 18 років та особи з інвалідністю віком до 35 років із порушеннями фізичного, інтелектуального розвитку та психічними розладами.

Пунктом 11 цього Положення визначено, що в разі виявлення фактів ухиляння батьків, опікунів/піклувальників від виконання своїх обов'язків керівництво будинку-інтернату повідомляє про це службі у справах дітей за місцем проживання батьків, опікунів/піклувальників. Водночас Положенням не передбачено дій керівництва будинку-інтернату у разі виявлення таких фактів щодо повнолітніх недієздатних осіб та осіб, цивільна дієздатність яких обмежена, які перебувають у таких закладах.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини