Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рахункова палата отримала доступ до реєстрів Мін'юста

Реклама

Рахункова палата і державне підприємство «Національні інформаційні системи», що належить до сфери управління Міністерства юстиції України, уклали договір про надання ідентифікаторів доступу до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Як зазначив Голова рахункової палати Валерій Пацкан, аудитори отримають безпосередній доступ до баз даних, зможуть оперативно перевірити достовірність даних, наданих об'єктами контролю. Це дозволить скоротити час проведення аудитів.

Доступ до цих реєстрів надасть можливість аудиторам Рахункової палати оперативно отримувати та перевіряти інформацію щодо осіб, уповноважених діяти від імені об'єктів контролю без довіреності, місцезнаходження об'єктів контролю, їх засновників, установчих документів, а також інформацію щодо наявності або відсутності речових прав на нерухоме майно тощо.

У січні Рахункова палата отримала доступ до інформаційних систем Державної казначейської служби та Державної фіскальної служби. Наразі у відомстві працюють над тим, щоби отримувати всю необхідну інформацію з Державного земельного кадастру.

Фото НАІС

Зверніть увагу, що за допомогою сервісів SMS-Маяк та CONTRAGENT кожен може отримати оперативну інформацію про реєстраційні дії щодо своєї нерухомості та ознайомитись з досьє бізнес-партнера відповідно.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини