Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Скасовується обов’язкова вимога щодо обмеження висоти торговельних залів

Реклама

Як повідомляє прес-служба Мінрегіону, у проекті змін до державних будівельних норм щодо підприємств торгівлі (Зміна № 1 до ДБН В.2.2-23-2009 "Підприємства торгівлі") вводиться норма, згідно з якою допускається без обмежень збільшувати висоту торговельних залів, якщо це передбачено завданням на проектування та за обов'язкового дотримання необхідних вимог.

Згідно з чинними нормами можлива максимальна висота торговельних залів у ТРЦ та інших закладах торгівлі обмежується. Так, зараз для торговельних залів з площею понад 400 кв. м її можна підвищувати за відповідного обґрунтування до 3,6 м, для залів понад 1000 кв. м - до 4,8 м. Проте в сучасних умовах під час реалізації цікавих архітектурних проектів дотримання цих вимог не завжди можливе. Тому, оновлюючи відповідні ДБН, у Мінрегіоні вирішили прибрати вимогу щодо максимальної висоти торговельних залів і запровадити можливість проектувати їх будь-якої висоти.

Згідно із запропонованими змінами до ДБН допускається збільшувати висоту поверхів із торговельними залами за умови наявності відповідного обґрунтування щодо механізації, обладнання та конструкцій. При цьому мінімальна висота від підлоги до стелі має складати не менше 3 м, а для двосвітних торговельних залів - не менше 5,8 м за наявності антресолей.

Зміни до ДБН розроблялися фахівцями ПАТ "КиївЗНДІЕП" вже затверджено. Вони наберуть чинності орієнтовно через 3 місяці після офіційного опублікування.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини