Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Діють нові правила евакуації неправильно припаркованих авто

Реклама

Сьогодні, 8 лютого, набули чинності нові правила оформлення поліцейськими матеріалів про адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані не в автоматичному режим, затверджені наказом МВС від 20 грудня 2018 № 1040.

https://ips.ligazakon.net/document/view/Re33014?docId=Re33014&productAlias=ips_web

Поліцейські блокуватимуть або доставлятимуть на штрафмайданчик транспортні засоби за порушення правил паркування та створення перешкод дорожньому руху.

Авто, яке істотно перешкоджає дорожньому руху або загрожує безпеці, евакуюватимуть на штрафмайданчик. Така ж доля чекає і на авто, залишене на місці для осіб з інвалідністю. У інших випадках авто заблокують технічними пристроями.

У разі виявлення транспортного засобу боржника, оголошеного в розшук відповідно до статті 36 Закону про виконавче провадження, його також тимчасово затримують.

У разі тимчасового затримання транспортного засобу складається акт огляду. Місце розташування такого транспортного засобу обов'язково фіксується на фото або відео (це не стосується авто боржника). Зображення або відеозапис разом з іншою інформацією про порушення не пізніше наступного робочого дня з дня встановлення відповідальної особи, вносяться до Реєстру адміністративних правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху.

Якщо водій був присутнім при тимчасовому затриманні і порушення неможливо усунути на місці, поліцейський оформляє протокол про тимчасове затримання ТС з зазначенням акту огляду та тимчасового затримання. Якщо водій усуне порушення у максимально короткий термін, авто не затримується - поліцейський оформляє протокол про адміністративне правопорушення. При цьому акт огляду і тимчасового затримання, якщо його вже склали, долучається до рапорту поліцейського про факт появи водія на місці правопорушення у момент виконання робіт із завантаження ТС.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/183783_poltsya - blokuvatime - abo - evakuyu - avto - za - porushennya - pravil - parkuvannya

Якщо водія нема, поліцейський залишить під склоочисниками заблокованого автомобіля повідомлення про тимчасове затримання транспортного засобу і необхідності прибуття такого водія до територіального органу Нацполіції для оформлення протоколу або винесення постанови.

Евакуйований автомобіль можна повернути, оплативши вартість послуги з його транспортування і зберігання у розмірі, встановленому спільним наказом МВС і Мінекономрозвитку, та сплативши штраф за постановою.

Крім того, врегульовано порядок розгляду справ про адміністративне правопорушення за порушення правил зупинки, стоянки, парковки транспортних засобів, зафіксоване в режимі фотографування (відеозапису).

Форма постанови про накладення адміністративного стягнення і повідомлення про притягнення до адміністративної відповідальності доступна в модулі "Типові договори і шаблони", який входить до складу Інформаційно-правових систем "ЛІГА:ЗАКОН".

Нагадаємо, Кабмін раніше визначив, як інспектори по парковці затримуватимуть транспортні засоби, а штрафи за порушення ПДР надсилатимуть належним користувачам авто. Нові правила паркування діють з 27 вересня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини