Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Перевірки щодо працевлаштування осіб з інвалідністю вирішили не поновлювати

4 грудня 2018, 14:24
501
0
Автор:
Реклама

Депутати не підтримали законопроект, яким було запропоновано відновити державну функцію контролю за розрахунком і сплатою роботодавцями сум адміністративно-господарських санкцій та пені за невиконання нормативу робочих місць, призначених для працевлаштування осіб з інвалідністю.

Проект Закону № 4598 «Про внесення змін до статей 19 і 20 Закону "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні" щодо адміністративно-господарських санкцій» на ранковому засіданні ВР 4 грудня було відхилено.

У законопроекті пропонувалося внести зміни до статей 19, 20 Закону "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні" у частині покладення на Державну службу України з питань праці функцій контролю за розрахунком і сплатою адміністративно-господарських санкцій та пені до відділень Фонду соціального захисту інвалідів за невиконання нормативу робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю.

Вивільнені кошти від адміністративно-господарських санкцій могли б спрямовуватись на заходи із соціальної, трудової, фізкультурно-спортивної та професійної реабілітації, професійне навчання осіб з інвалідністю, створення спеціальних робочих місць тощо.

Проте депутати не підтримали зазначений законопроект, оскільки, на їх думку, у разі його прийняття посилюється корупційна складова.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини