Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вибори в об'єднані громади хочуть провести незважаючи на воєнний стан

3 грудня 2018, 14:01
343
0
Автор:
Реклама

Сьогодні, 3 грудня, на засіданні Погоджувальної ради Голова ВР Андрій Парубий заявив про необхідність провести вибори у об'єднаних територіальних громадах навіть в умовах воєнного стану.

Спікер Парламенту пояснив, що є певний порядок по виборах під час воєнного стану в країні, але в сучасних умовах непроведення виборів в ОТГ несе загрозу реформі децентралізації в тих областях, де оголошено воєнний стан.

Також Голова ВР зазначив, що його позиція полягає в тому, що Парламент має розв'язати цю проблему і призначити вибори у громадах в областях, де діє воєнний стан.

У Раді вже зареєстровано президентський законопроект № 9357 «Про внесення зміни до статті 28 Закону України «Про правовий режим воєнного стану» щодо забезпечення проведення місцевих виборів, призначених на неділю, 23 грудня 2018 року (текст проекту наразі не опубліковано).

Зазначимо, згідно статті 19 Закону про правовий режим воєнного стану забороняється проводити вибори Президента України, а також вибори у Верховну Раду України, Верховну Раду Автономної Республіки Крим та органи місцевого самоврядування.

Воєнний стан введено у 10 областях України з 28 листопада до 26 грудня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини