Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Особи, що доглядають за хворими дітьми, отримають допомогу

30 листопада 2018, 17:32
975
2
Автор:
Реклама

Уряд визначив порядок надання допомоги для осіб, які доглядають за хворими дітьми.

Відповідну постанову «Деякі питання призначення і виплати державної допомоги сім'ям з дітьми» Уряд прийняв 28 листопада.

Зазначеною постановою лікарсько-консультаційну комісію наділено повноваженнями щодо видачі довідки, необхідної для призначення допомоги.

Постанову було розроблено Мінсоцполітики у зв'язку з прийняттям Парламентом Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення соціального захисту осіб, які доглядають за хворими дітьми». Цим Законом було внесено зміни до Закону «Про державну допомогу сім'ям з дітьми» в частині запровадження окремого виду допомоги для осіб, які доглядають за дітьми, хворими на тяжкі перинатальні ураження нервової системи, тяжкі вроджені вади розвитку, рідкісні орфанні захворювання, онкологічні, онкогематологічні захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкі психічні розлади, цукровий діабет I типу (інсулінозалежний), гострі або хронічні захворювання нирок IV ступеня, на дитину, яка отримала тяжку травму, потребує трансплантації органа, потребує паліативної допомоги, яким не встановлена інвалідність.

Допомога для осіб, які доглядають за дітьми із зазначеними захворюваннями, згідно із Законом «Про державну допомогу сім'ям з дітьми» надається щомісячно в розмірі прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. З 1 грудня 2018 року ця сума становить 1497 гривень (ст. 7 Закону про Державний бюджет України).

Крім того, у зв'язку з набранням чинності Законом «Про електронні довірчі послуги» уточнено термін «електронний цифровий підпис».

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини