Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 2019 року проекти будівель розглядатимуть як інформаційну модель

11 жовтня 2018, 13:24
255
0
Автор:
Реклама

Починаючи з 2019 року заплановано обов'язкове впровадження BIM-технологій у проектуванні та будівництві. У Мінрегіоні хочуть, щоб з наступного року вони вже почали використовуватися для об'єктів категорії СС3. На цьому наголосив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

BIM (Building Information Model) - це інформаційне моделювання будівлі. Такий технологічний підхід до будівництва передбачає збір і комплексну обробку в процесі проектування всієї архітектурно-конструкторської, технологічної, економічної й іншої інформації про будівлю з усіма її взаємозв'язками, коли будівля і все, що має до неї стосунок, розглядаються як єдиний об'єкт.

Зараз Мінрегіон проводить аналіз застосування BIM-технологій у проектуванні та будівництві, вивчаючи зарубіжний досвід. За оцінками експертів, проектування, будівництво та експлуатація об'єктів за технологією BIM більш ефективні.

Перевагами застосування BIM-технологій є:

зменшення термінів підготовки проектної документації;

зменшення ймовірності помилок при проектуванні;

контроль ключових показників і дотримання термінів виконання робіт;

швидке надання інформації щодо результатів досліджень і випробувань, проектної документації та звітів в електронному вигляді;

оперативне коригування вартісних показників будівництва;

зниження грошових витрат;

скорочення термінів введення будівлі в експлуатацію.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини