Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З серпня дитину можна буде самовільно вивезти на місяць за кордон

30 липня 2018, 14:08
1919
7
Автор:
Реклама

C 28 серпня можна буде на місяць вивезти дитину за кордон для лікування, навчання, участі в змаганнях, фестивалях, наукових виставках, учнівських олімпіадах і конкурсах, екологічних, технічних, художніх, туристичних, дослідницьких, спортивних заходах, для оздоровлення і відпочинку, у тому числі у складі організованої групи дітей, не отримуючи згоди того з батьків, який проживає окремо.

Це передбачено Законом № 2475 - VIII щодо створення економічних передумов для посилення захисту права дитини на належне утримання, який набуде чинності 28 серпня 2018 року (за винятком ряду положень).

Законом передбачено, що той з батьків, з яким суд (або орган опіки або піклування) визначив місце проживання дитини (при цьому не повинна йти спір щодо побачень або усунення перешкод у вихованні) самостійно вирішує питання тимчасового виїзду дитини за межі України. Другому з батьків, який не ухиляється і належним чином виконує батьківські обов'язки (якщо відоме місце проживання) надсилають рекомендований лист з повідомленням про виїзд дитини, мету виїзду, державу слідування і час перебування закордоном.

Той з батьків, з яким проживає дитина, самостійно вирішує питання виїзду за кордон більш ніж на місяць з метою лікування, навчання, участі в дитячих змаганнях, фестивалях, наукових виставках, учнівських олімпіадах і конкурсах, екологічних, технічних, художніх, туристичних, дослідницьких, спортивних заходах, для оздоровлення і відпочинку, у тому числі у складі організованої групи дітей, у випадку:

1) заборгованості з аліментів за чотири місяці, підтвердженої довідкою ДВС чи приватного виконавця.

2) заборгованості з аліментів за три місяці, якщо аліменти сплачуються на утримання хворої дитини, дитини, яка отримала важкі травми, потребує трансплантації органу, паліативної допомоги, що підтверджується лікувально-консультативною комісією.

Той з бітьків, хто проживає окремо може вивезти дитину за кордон на підставі згоди другого з батьків - для цього слід надіслати рекомендований лист (з повідомленням про вручення) щодо наданням згоди на виїзд дитини за межі України. Якщо через 10 днів з моменту повідомлення про вручення листа нотаріально завірена згода на виїзд не надана, можна звернутися до суду із заявою про надання дозволу на виїзд дитини за кордон без згоди другого батька.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини