Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зареєструвати дитину онлайн можна буде в усіх пологових будинках

25 липня 2018, 14:40
566
0
Автор:
Реклама

У пологових будинках планується запустити новий проект - онлайн-реєстрації народження дитини. У Мінюсті повідомили, що відповідний проект відомчого наказу вже готовий і найближчим часом буде підписаний.

Міністр юстиції Павло Петренко нагадав, що вже діють послуги оформлення свідоцтва про народження, реєстрації місця проживання і реєстрації допомоги при народженні дитини, а пілотний проект онлайн-реєстрації народження був запущений в Києві півтора місяці тому.

Співробітники Мін'юсту за допомогою планшета проводять онлайн-реєстрацію факту народження дитини безпосередньо в пологовому будинку. Мати або батько дитини заповнюють електронну анкету, підтверджують вибір імені, місця проживання дитини і перевіряють усі дані. Реєстрація відбувається одразу, в режимі онлайн.

Свідоцтво про народження можна отримати кур'єрською доставкою у будь-який зручний час.

Міністр заявив, що впродовж наступних 8-12 місяців, до наступної весни, усі обласні центри будуть залучені до цієї програми, а впродовж 2019 - початку 2020 року 472 пологових будинки, з якими у Мін'юста є партнерська програма, також отримають таку можливість.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини