Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Любителів дитячого порно хочуть притягти до відповідальності

13 липня 2018, 15:36
3419
2
Автор:
Реклама

Народний депутат Ігор Лапін вважає за необхідне запровадити кримінальну відповідальність за придбання продукції, що містить дитячу порнографію, чи отримання доступу до такої продукції через Інтернет. До Кримінального кодексу пропонується включити статтю 301-1, згідно з якою за придбання творів, зображень або кіно- та відеопродукції, комп'ютерних програм, що містять дитячу порнографію за участю неповнолітніх, чи отримання доступу до такої продукції через Інтернет повинні стягнути штраф від 50 до 100 НМДГ або арешт на строк до 6 місяців, або обмежити волю на строк до 3 років.

За вказані дії, вчинені повторно, загрожує штраф від 100 до 300 НМДГ або обмеження волі на строк до 5 років, або позбавлення волі на той самий строк.

Ті самі дії стосовно продукції порнографічного характеру за участю малолітніх спричиняють позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

За дії стосовно продукції порнографічного характеру за участю малолітніх, вчинені повторно, загрожує позбавлення волі на строк від 6 до 10 років.

Відповідні заходи запропоновано законопроектом № 8589.

Зауважимо, що базовим законом у цій сфері є Закон 2003 року «Про захист суспільної моралі». У січні 2010 року до цього Закону було внесено зміни про заборону придбання та доступу до продукції, що містить дитячу порнографію. Проте кримінальну відповідальність за такі дії встановлено не було. Прийняття законопроекту усуне цю законодавчу прогалину, а також посприяє недопущенню участі неповнолітніх і малолітніх у виготовленні порнографії.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини