Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Про нові закони до зведення населення доведуть через офіційні сайти

5 липня 2018, 17:34
715
1
Автор:
Реклама

Народні депутати мають намір змінити порядок доведення до відома населення прийнятих нормативно-правових актів, з чим відповідно до Конституції пов'язано набуття ними чинності.

Сьогодні, 5 липня, за основу був прийнятий законопроект № 6518 "Про внесення змін до деяких законів України відносно забезпечення офіційної публікації законів України і інших нормативно-правових актів".

Пропонується встановити, що доведення до відома населення законів України і інших нормативно-правових актів здійснюється шляхом їх :

1) офіційного оприлюднення (опублікування) відповідно до закону державними друкованими засобами масової інформації та офіційними друкованими виданнями (офіційними виданнями);

2) висвітлення аудіовізуальними засобами масової інформації;

3) розміщення на офіційних веб-сайтах органів державної влади та органів місцевого самоврядування;

4) розміщення в інший спосіб, визначений законом.

Зміни передбачені у зв'язку з роздержавленням газет "Голос України" і "Урядовий кур'єр" без права їх перетворення в офіційні друкарські видання. Тому і пропонується не поширювати дію Закону "Про реформування державних і комунальних друкарських засобів масової інформації" на ці газети.

Також передбачено, що публікація законів і інших актів Верховної Ради України в газеті "Голос України" і далі вважатиметься офіційним оприлюдненням (опублікуванням), а офіційне опублікування постанови Кабінету Міністрів здійснюватиметься в газеті "Урядовый кур'єр".

Крім того, передбачено, що при виявленні невідповідності опублікованого закону робляться поправки в офіційній електронній версії тексту акту у базі даних "Законодавство України" на офіційному веб-сайті Верховної Ради.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини