Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Викрита схема незаконного оформлення прав на землю через сільраду

14 травня 2018, 09:26
681
1
Автор:
Реклама

Калуська місцева прокуратура через суд вимагає повернути у власність держави земельну ділянку, право власності на яку оформлене за підробним рішенням сільради.

Прокурор звернувся до суду з позовом в інтересах держави в особі Оболонської сільської поради про припинення права власності і повернення земельної ділянки площею 0,400 га, вартістю більше 290 тис. грн.

В ході розслідування було встановлено, що місцевий житель незаконно оформив право власності на землю для ведення особистого селянського господарства, оскільки службові особи органу місцевого самоврядування, знаючи, що сесія сільської ради не проводилася і рішення депутатами не приймалися, виготовили завідомо неправдиве рішення на підставі якого ділянка і була передана у власність.

Обвинувальний акт скерований за ч. 2 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення), ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем)  Кримінального кодексу.

Під час досудового розслідування на земельну ділянку накладений арешт.

Узабезпечити свою землю від подібних злочинних схем можна тільки контролюючи реєстраційні дії відносно свого майна. Наприклад, сервіс SMS- Маяк-земля забезпечує інформування про початок і хід реєстраційної процедури щодо земельних ділянок. Про зміни можна оперативно дізнатись через SMS-повідомлення, електронним листом, а також через сповіщення в кабінеті користувача. Моніторинг проводиться виключно за номером об'єкту нерухомого майна з Державного реєстру прав на нерухоме майно. Цей номер присвоюється тим об'єктам, щодо яких після 01.01.2013 р. проводилися будь-які реєстраційні дії (купівля-продаж, дарування, оренда тощо).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини