Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як НАЗК отримуватиме інформацію про земельні ділянки фізосіб з кадастру?

27 квітня 2018, 10:34
318
0
Автор:
Реклама

Визначені правила автоматизованого обміну між Держгеокадастром і НАЗК інформацією, необхідною для контролю і перевірки декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Відповідний Порядок надання Державною службою України з питань геодезії, картографії і кадастру інформації з Державного земельного кадастру про земельні ділянки фізичних осіб Національному агентству з питань запобігяння корупції затверджений наказом Мінагрополітики від 16 березня 2018 роки № 143.

Інформаційна взаємодія здійснюється в електронній формі телекомунікаційними засобами з використанням засобів технічного і криптографічного захисту інформації.

НАЗК формує запит в електронному вигляді, крім запиту на осіб, що обіймають посади, перебування на яких становить державну таємницю. Запит на таких осіб формується і спрямовується Держгеокадастру письмово.

Держгеокадастр забезпечує автоматизовану обробку запитів і дає відповіді у режимі реального часу.

Якщо фізособа ідентифікована і в кадастрі є інформація про земельні ділянки, то відповідь на запит містить наступні відомості:

- кадастровий номер, місцезнаходження (адреса) земельної ділянки, цільове призначення (категорія земель, вид використання земельної ділянки в межах певної категорії земель), площа, нормативна грошова оцінка, відомості про державну реєстрацію земельної ділянки(дату державної реєстрації земельної ділянки), відомості про право власності/праві користування, відомості про обмеження у використанні земельної ділянки.

Інформація з Державного земельного кадастру не надається, якщо:

- інформація про земельні ділянки за певний період відсутня;

- в запиті вказаний недійсний (помилковий) реєстраційний номер облікової картки платника податків або інформація за вказаними в запиті паспортними даними відсутній;

- не заповнені або некоректно заповнені поля, обов'язкові для заповнення;

- реквізити, вказані в запиті, не відповідають інформації, яка є в Державному земельному кадастрі.

При обміні інформацією суб'єкти інформаційних відносин впроваджують організаційно-технічні заходи, що забезпечують захист інформації, що передається відповідно до ступеня обмеження доступу до неї.

Нагадуємо, що поставити на контроль інформацію про об'єкт нерухомості можна за допомогою продукту СМС-маяк від ЛІГА ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини