Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Врегульовано порядок оренди майна неплатоспроможних банків

18 квітня 2018, 09:31
326
0
Автор:
Реклама

Фонд гарантування вкладів фізосіб визначив порядок передачі в оренду майна банку, в якому введено тимчасову адміністрацію або здійснюється процедура ліквідації.

Відповідне Положення про оренду майна неплатоспроможних банків затверджене рішенням ФГВФО від 15 лютого 2018 року № 465, яке набуло чинності 17 квітня.

Так, уповноважена особа Фонду щомісячно розміщує на сайті неплатоспроможного банку інформацію про майно, яке надається або може бути передане в оренду.

Потенційний орендар може подати електронний запит про оренду такого майна на офіційному сайті Фонду. Такий запит не пізніше 5 робочих днів направляється уповноваженій особі Фонду. Також може бути направлене письмове звернення до неплатоспроможного банку із зазаначенням основних умов, на яких потенційний орендар має намір орендувати майно.

Неплатоспроможний банк приймає запити щодо оренди майна з ціновими пропозиціями, реєструє їх в реєстрі заяв і впродовж трьох робочих днів з дати закінчення збору індикативних пропозицій подає їх до Фонду разом з відповідною пропозицією по оренді майна за найвищою ціною.

Мінімальна кількість отриманих пропозицій для визначення розміру орендної плати не встановлюється. У разі отримання двох (чи більше) однакових цінових пропозицій до розгляду береться пропозиція, що поступила першою з них.

Рішення про передачу в оренду нерухомого майна, майнових комплексів, спецтехніку затверджує Фонд. Передача в оренду іншого майна здійснюється уповноваженою особою Фонду на підставі рішення малого комітету з управління активами.

Транспортні засоби можуть передаватися в оренду виключно неплатоспроможним банкам, за винятком випадків, коли майно не може бути продане або оренда транспортного засобу зменшить ризик його втрати або знецінення.

Орендна плата підлягає щомісячній індексації з урахуванням індексу споживчих цін на товари і послуги (індекс інфляції).

Орендар також зобов'язаний застрахувати майно на користь неплатоспроможного банку на суму не менш останньої оціночної вартості майна (чи первинної вартості за відсутності оцінки). Договір страхування повинен покривати риски знищення, пошкодження об'єкту оренди або його втрати, у тому числі в результаті протиправних дій третіх осіб.

Строк оренди майна не повинен перевищувати граничного строку ліквідації неплатоспроможного банку. Мінімальний строк дії договору оренди повинен складати не менше тридцяти календарних днів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини