Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Степан Гладий обраний членом ВККС

Реклама

5 березня почався XV черговий з'їзд суддів, скликаний з метою обрання нового складу Ради суддів України, членів Вищої ради правосуддя і Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Згідно із затвердженим порядком денним, першим розглядалося питання виборів до Ради суддів України. Перед обідньою перервою делегати визначилися з кандидатами до РСУ по юрисдикціях: 17 - від місцевих загальних судів, 5 - від апеляційних судів по розгляду цивільних, карних справ, а також справ про адміністративні правопорушення, 7 - від місцевих адміністративних судів, 3 - від апеляційних адміністративних судів, 5 - від господарських судів, 2 - від апеляційних судів і 4 - від Верховного Суду.

Цього дня були обрані 29 членів Ради суддів України. Ще двох кандидатів за квотою адміністративних судів з'їзд обере 6 березня.

Під час технічної перерви, необхідної для підготовки до розгляду питання формування складу ради, вирішено було заслухати 8 кандидатів на місце члена ВККС. В комісію хотли потрапити: Роман Сиротников, суддя Московського райсуду міста Харкова, Людмила Соломаха, суддя апеляційного суду Донецької області, Олег Павлишин, суддя апеляційного суду Львівської області, Олександр Сліпченко, суддя апеляційного суду Київської області, Оксана Хорошун, суддя Канівського міськрайонного суду Черкаської області, Олександр Боровицкий, суддя Вінницького апеляційного адмінсуду, Степан Гладій, суддя апеляційного суду міста Києва, Віктор Гапончук, суддя апеляційного суду Волинської області.

На з'їзд не з'явилися Р. Сиротников і О. Павлишин. Останній направив заяву, в якій пояснив, що стати членом ВККС достойний С. Гладій. На користь С. Гладія свою кандидатуру зняв і В. Гапончук.

Зазначимо, що якщо особа, яка подала документи про обрання членом ВККС, не є делегатом з'їзду суддів, для висування у якості кандидата, необхідно набрати не менше 20% голосів. За делегатів з'їзду таке голосування не проводиться.

За результатами голосування до складу ВККС включений суддя апеляційного суду міста Києва Степан Гладій. За кандидата проголосував 171 делегат.

У своїй промові С. Гладій говорив про розмежування процедур кваліфікаційного оцінювання претендентів до вищого суду і підтвердження кваліфікації; про оцінку висновків Громадської ради доброчесності; про необхідність укомплектовування судів першої інстанції, а потім - апеляційної, оскільки саме в останніх і напрацьовується судова практика. "Судді не повинні думати, що вони працюють від оцінювання до атестації... Стабільність - запорука ефективної судової системи", - упевнений новий член ВККС.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини