Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оклади помічників суддів становлять від 12 350 до 2 643 грн

29 січня 2018, 12:29
11662
3
Автор:
Реклама

Затверджено розміри посадових окладів працівників патронатних служб у системі правосуддя.

Так, у Вищій раді правосуддя, Конституційному Суді України, Верховному Суді (Верховному Суді України), вищих спеціалізованих судах, Вищій кваліфікаційній комісії суддів України, ДСА оклади такі:

- у керівника патронажної служби - 13 тис. грн,

- у заступника керівника патронатної служби - 12 500 грн,

- у прес-секретаря, референта - 7 300 грн,

- у радників: голови, заступника голови; керівника служби інспекторів, інспектора, наукового консультанта, наукового радника - 12 350 грн,

- помічника: голови суду, заступника голови суду, секретаря судової палати, секретаря пленуму, судді - 12 350 грн.

У свою чергу, оклади помічників в апеляційних судах, окружних адміністративних, господарських судах становлять 9 600 грн, місцевих загальних судах - 7 900 грн.

Посадові оклади працівників патронатних служб Конституційного Суду України встановлюються в розмірах, передбачених для патронатної служби Верховного Суду, з коефіцієнтом 1,25.

Також затверджено схему посадових окладів з визначенням коефіцієнтів для державних службовців судів, органів і установ системи правосуддя за групами оплати праці. Зокрема, розмір місячного посадового окладу спеціаліста, судового розпорядника, секретаря суду, консультанта у Верховному Суді становить 5 500 грн (з коефіцієнтом до мінімального посадового окладу 2,1); в апеляційних судах, окружних адміністративних, господарських судах - 3 600 грн (з коефіцієнтом 1,36), в місцевих загальних судах - 2643 (з коефіцієнтом 1).

Посадові оклади держслужбовців апарату Верховного Суду, вищих спеціалізованих судів підвищуються на 25 %; апеляційних і місцевих судів, які безпосередньо виконують функції із забезпечення кібербезпеки, кіберзахисту та безпеки інформаційних технологій, підвищуються на 20 %.

Зміни передбачено постановою Кабміну від 25 січня 2018 року № 24 «Про впорядкування структури заробітної плати працівників державних органів, судів, органів та установ системи правосуддя у 2018 році», яка повинна застосовуватися з 1 січня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини