Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Опубліковано Закон про захист учасників АТО і Революції Гідності

24 листопада 2017, 16:20
1993
2
Автор:
Реклама

Сьогодні, 24 листопада, офіційне видання «Голос України» опублікувало Закон № 2203-VIII «Про внесення змін до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» щодо посилення соціального захисту учасників антитерористичної операції, учасників Революції Гідності та членів сімей загиблих таких осіб», який набере чинності в тримісячний строк з дня опублікування (23 лютого 2018 року).

Відповідно до Закону особи, які отримали під час подій на Майдані тілесні ушкодження, отримали право на статус постраждалих учасників Революції Гідності, якщо вони звернулися за медичною допомогою у період з 21 листопада 2013 до 30 квітня 2014 року.

Таким особам видається посвідчення «Постраждалий учасник Революції Гідності» та надаються пільги, аналогічні пільгам для учасників бойових дій.

Крім того, документом визначено статус інваліда війни для громадян, які стали інвалідами внаслідок поранень або інших ушкоджень здоров'я, отриманих від вибухових речовин, боєприпасів і військового озброєння на території, де органи державної влади здійснюють свої повноваження, та населених пунктів, розташованих на лінії зіткнення, під час проведення АТО.

Ветеранам війни, постраждалим учасникам Революції Гідності, які мають право на одночасне отримання посвідчення учасника бойових дій, інваліда війни, учасника війни і постраждалого учасника Революції Гідності, видається тільки одне посвідчення за їх вибором.

Нагадаємо, Закон «Про внесення змін до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» щодо посилення соціального захисту учасників антитерористичної операції, учасників Революції Гідності та членів сімей загиблих таких осіб» було прийнято Верховною Радою 14 листопада.

При підготовці законопроекту до другого читання з тексту було виключено пункт, яким надавався статус учасника бойових дій особам, що брали участь в Революції Гідності.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини