Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для подорожі до Європи без віз дітям також потрібен біометричний закордонний паспорт

29 травня 2017, 16:40
2895
0
Автор:
Реклама

Держприкордонслужба нагадує, що для перетину кордону з Європою без візи усім громадянам України необхідно мати біометричні закордонні паспорти. Ця вимога також стосується дітей.

Дитячий закордонний паспорт до досягнення 16-річного віку оформляється на 4 роки (після досягнення 16 років строк дії закордонного паспорта складає 10 років).

Варто зазначити, що діти до 12 років не здають відбитків пальців, проте паспорт вважається біометричним і дає дозвіл на безвізовий в'їзд до країн ЄС. Дітям до 14 років при оформленні паспорта не потрібно надавати зразок підпису.

Діти від 16 років і старше мають право подорожувати до Європи без віз самостійно. До 16 років діти можуть виїжджати за межі України лише в супроводі батьків або довіреної особи. Якщо дитина виїжджає без візи до Європи з одним із батьків, обов'язковою є нотаріально завірена згода другого з батьків.

Держприкордонслужба також звертає увагу, що біометричний паспорт, підтвердження мети й умов перебування в країні ЄС, фінансове забезпечення необхідні в подорожі за замовчуванням.

Особливості оформлення закордонного паспорта дитини врегульовано Порядком оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсним та знищення паспорта громадянина України для виїзду за кордон, затвердженим постановою Кабміну від 7 травня 2014 року № 152.

Нагадаємо, рішення про введення безвізового режиму для громадян України опубліковано в офіційному журналі ЄС від 22 травня 2017 року та набуде чинності 11 червня.

Детальніше про безвізовий режим ЄС для України читайте в інтерв'ю заступника директора департаменту ЄС МЗС Сергія Саєнка.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини