Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відомості про військовозобов'язаних внесуть в реєстр

20 квітня 2017, 10:59
4324
0
Автор:
Реклама

Введений автоматизований військовий облік військовозобов'язаних (призовників). Для цього буде створена електронна база даних, в яку внесуть персональні і службові дані усіх військовозобов'язаних в Україні (Єдиний державний реєстр військовозобов'язаних).

Власником персональних даних військовозобов'язаних (призовників) в Реєстрі являється Міноборони, розпорядником персональних даних - Генеральний штаб ВСУ.

Реєстр ведеться для:

- військового обліку;

- планування і виконання заходів по мобілізації, заклику на термінову військову службу, прийняття на військову службу за контрактом;

- інформування звільнених з військової служби, таких, що мають право на пенсію, і членів сімей загиблих військовослужбовців.

Відомості про військовозобов'язаних (призовниках) незалежно від місця їх проживання або перебування підлягають обов'язковому внесенню в Реєстр.

До персональним даним військовозобов'язаного (призовника) відносяться відомості або сукупність відомостей про фізичну особу, по яких воно може бути конкретно ідентифіковане. Зокрема:

- ПІБ, дата і місце народження;

- підлога;

- місце проживання і місце перебування;

- відомості про батьків (усиновлювачах), опікунів, опікунів і інших представників (ПІБ, дата народження);

- реквізити паспорта громадянина України і закордонного паспорта (серія, номер, дата видачі, орган, що видав, термін дії);

- відомості про документи, що підтверджують смерть особи або визнання особи померлим або безвісно відсутнім;

- відомості про визнання особи недієздатним (відновлення дієздатності);

- відомості про зайнятість (код підприємства, місце роботи, посада);

- реєстраційний номер облікової картки платника податків;

- оцифроване зображення обличчя людини;

- зведення про дату виїзду за межі України і дату повернення на територію України;

- відомості про освіту і спеціальність.

До службовим даним військовозобов'язаного (призовника) відносяться відомості про виконання ним військового боргу і військово-облікові ознаки, перелік яких визначається Порядком ведення Реєстру, затвердженим власником Реєстру.

Для формування бази даних Реєстру Центральна виборча комісія одноразово подає власникові Реєстру персональні дані військовозобов'язаного (призовника) відносно усіх громадян України у віці від 18 до 60 років.

Військовозобов'язані (призовники) зможуть отримувати інформацію про своє включення в Реєстр, про внесені відомості, а також заявляти про неправомірне включення (неувімкненні) в Реєстр, вимагати виправлення недостовірних відомостей.

Закон "Про Єдиний державний реєстр військовозобов'язаних" набув чинності сьогодні, 20 квітня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини