Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлені правила торгівлі ювелірними виробами

6 лютого 2017, 17:00
7275
0
Автор:
Реклама

Спрощені правила здійснення окремих операцій у сфері торгівлі ювелірними і побутовими виробами з дорогоцінних металів і коштовних каменів.

Роздрібна торгівля ювелірними і побутовими виробами з дорогоцінних металів, коштовних каменів, коштовних каменів органогенної освіти і напівкоштовних каменів здійснюється через спеціалізовані магазини, спеціалізовані відділи (секції) магазинів з універсальним асортиментом товарів, а також за допомогою засобів дистанційного зв'язки.

Забороняється продаж ювелірних виробів в дрібнороздрібній торговій мережі, на ринках (окрім розміщених на них спеціалізованих магазинів, відділів) і з рук.

Засоби вимірювальної техніки, використовувані при продажі ювелірних виробів, мають бути в справному стані, мати перевірочне клеймо і проходити періодичну перевірку у встановленому законодавством порядку.

Ювелірні вироби як вітчизняного, так і іноземного виробництва при продажі повинні мати товарні ярлики.

Торгівля ювелірними виробами з дорогоцінних металів здійснюється суб'єктами господарювання тільки за наявності відбитку державного пробірного клейма України.

Правила торгівлі викладені в новій редакції постановою Кабміну від 25 січня 2017 року № 41.

Прийняті зміни розширюють можливості суб'єктів господарювання, працюючих на ринку дорогоцінних металів і коштовних каменів, зокрема по впровадженню засобів телекомунікаційної мережі в процес роздрібної торгівлі ювелірними виробами, спрощують умови етикетування виробів і проведення розрахункових операцій за придбаний товар.

Крім того, документом скорочується адміністративний тиск органів державного (нагляду) контролю на діяльність суб'єктів господарювання приватного сектора економіки, працюючих в цій сфері.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини