Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нотаріусам для підключення до Земкадастру можуть дозволити і інше ПО

18 січня 2017, 14:39
3465
0
Реклама

АМКУ рекомендує Госгеокадастру не обмежувати перелік програмних продуктів, які можуть використовуватися нотаріусами для підключення до Земкадастру, і розширити перелік засобів криптографічного захисту інформації, використовуваних у тому числі нотаріусами для доступу до Земкадастру.

Рекомендації надані за результатами проведеного Комітетом дослідження відносно нав'язування програмного забезпечення конкретних виробників.

Надання нотаріусам доступу до Земкадастру здійснюється за допомогою програмного забезпечення шляхом підключення з використанням телекомунікаційних каналів зв'язку і ЭЦП.

Госгеокадастром (як утримувачем Земкадастра) і ГП "Центр державного земельного кадастру" (як його адміністратором) прийняті рішення, якими закріплено використання для доступу до Земкадастру конкретного ПОвласником авторських прав на які є ТОВ "Криптософт" і ЗАТ "Інститут інформаційних технологій". Це привело до отримання вказаними суб'єктами переваг в порівнянні з іншими виробниками ПО і до відсутності можливості вибору нотаріусами ПО.

При цьому інші програмні продукти, які мають експертне укладення Адміністрації держспецзв'язку за результатами державної експертизи у сфері криптографічного захисту інформації, можуть використовуватися для доступу до Земкадастру шифрованим (захищеним) каналом.

На думку АМКУ, вимагають перегляду документи, що регламентують роботу системи захисту інформації автоматизованої системи Земкадастра в частині визначення в них вимог і критеріїв до засобів криптографічного захисту інформації, які можуть використовуватися нотаріусами, а не вказівки конкретних назв таких програмних продуктів.

Очікуваним результатом виконання рекомендацій буде можливість вибору нотаріусами ПО, забезпечення конкуренції між виробниками ПО, зниження вартості цього ПО.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини