Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Поліцейські зобов'язані поводитися етично і по-людськи

6 січня 2017, 11:01
15307
5
Автор:
Реклама

Правила етичної поведінки поліцейських поширюються на усіх поліцейських, які проходять службу в Нацполиции. Кожен поліцейський зобов'язаний дотримувати Правила незалежно від займаної посади, спеціального звання і місцезнаходження.

Вимоги спрямовані на забезпечення служіння поліції суспільству шляхом забезпечення охорони прав і свобод людини, протидії злочинності, підтримки публічної безпеки і порядку на основі етики і загальнолюдських цінностей.

Згідно з документом, поліцейський не має права обмежувати свободу людини, окрім як на підставах і в порядку, визначених законом.

Поліцейський зобов'язаний пояснити затриманому на зрозумілій йому мові основи для затримання і його права, надати можливість з моменту затримання захищати себе особисто і користуватися правовою допомогою захисника, а також повідомити про факт затримання третій особі, яку повинен вибрати затриманий.

Також поліцейський повинен забезпечити затриманому медичну допомогу при необхідності.

Поліцейський не повинен піддавати тортурам затриманих осіб, допускати жорстоке, нелюдяне або принижуюче людську гідність відношення до них.

Поліцейський повинен забезпечити людське відношення і повага до затриманого. Застосувати заходи поліцейського примусу до затриманого можна тільки в передбачених законом випадках, з дотриманням вимог законності, необхідності, співмірності і ефективності міри.

Контролювати дотримання поліцейськими Правил зобов'язані керівники поліції. У свою чергу, керівник органу (підрозділи) поліції не має права:

- перекладати свою відповідальність на підлеглих;

- використовувати службовий стан в особистих інтересах або інтересах третіх осіб;

- проявляти зарозумілість, грубість, некоректність по відношенню до підлеглих.

Наказ МВС від 9 листопада 2016 року № 1179 про затвердження Правил етичної поведінки поліцейських набув чинності сьогодні, 6 січня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини