Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Амністія-2016 схвалена депутатами

22 грудня 2016, 14:44
12203
13
Реклама

Звільнення осіб від відбуття карного покарання по амністії в 2016 році все-таки відбудеться - Верховною Радою 22 грудня з пропозиціями Президента ухвалений Закон "Про амністію в 2016 році" (законопроект № 4255).

Законом передбачено оголосити амністію і розповсюдити її дію в першу чергу на ті категорії засудженихякі найбільш незахищені і уразливі соціально: неповнолітні і жінки, а також чоловіки, що мають дітей у віці до 16 років або дітей-інвалідів; інваліди першої, другої і третьої груп; хворі туберкульозом, онкологічними захворюваннями; особи, що досягли пенсійного віку; учасники бойових дій; обличчя, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, брали безпосередню участь в АТО і тому подібне

Критеріями для застосування амністії також є значний термін відбутого засудженими особами покарання на момент проголошення амністії, незначна громадська небезпека діянь, які зробила особа, що відбуває покарання.

Визначаються і категорії засуджених, відносно яких амністія не застосовується. Це, передусім, особи, що скоїли тяжкі і особливо тяжкі злочини, а також осіб, що скоїли злочини з використанням службового стану (корупційні злочини).

Також Законом визначений механізм взаємодії карно-старанної служби з місцевими органами влади.

Нагадаємо, що Закон про амністію-2016 був прийнятий ще влітку, але ветований Президентом. Комітет ВР створив робочий гурт для розгляду правок Президента, але довго не міг зрозуміти, чого хоче Президенті навіть звертався до представника Президента у ВР відносно необхідності чіткого формулювання тексту змін.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини