Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін схвалив отримання кредиту від ЕИБ на оновлення міського громадського транспорту

10 листопада 2016, 12:25
569
0
Реклама

Уряд визнав доцільним залучення позики від Європейського інвестиційного банку для реалізації проекту "Міський громадський транспорт в Україні" в розмірі 200 млн. євро.

У тому, що відповідає розпорядженні КМУ від 26 жовтня № 805-р говориться, що Міністерству фінансів за участю Міністерства інфраструктури необхідно зробити висновок з органами місцевого самоврядування, комунальними підприємствами-учасниками проекту договори про надання субкредитів, передбачивши в них вид забезпечення виконання зобов'язань підприємств по обслуговуванню і погашенню субкредитів.

Розмір плати за надання вказаним підприємствам субкредитів складає 0,5% річних вибраної і непогашеної суми позики.

Таким чином, закладена основа для підтримки органів місцевого самоврядування і комунальних транспортних підприємств в питаннях залучення пільгових кредитних коштів на оновлення парку трамваїв, тролейбусів, автобусів, вагонів метрополітену будівництва нових і реконструкції наявних трамвайних і тролейбусних ліній, тягових підстанцій і так далі

Очікується, що реалізація проекту дозволить поліпшити якість надання населенню послуг з перевезення, забезпечити стабільне функціонування і подальший розвиток міського пасажирського транспорту; поліпшити екологічний стан в містах.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини