Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінекономрозвитку відмінило санкції, накладені на Міжнародну асоціацію юристів

25 жовтня 2016, 15:49
631
1
Автор:
Реклама

Асоціація правників України (АПУ) спільно з Sayenko Kharenko повідомляє про ті, що Міністерство економічного розвитку та торгівлі України припинило дію спеціальних санкційнакладених на Міжнародну асоціацію юристів (ІВА) майже десять років тому.

Починаючи з 2007 року, ІВА була занесена до електронної бази спеціальних санкцій у формі обмеження зовнішньоекономічної діяльності як наслідок автоматичного застосування законодавства щодо валютного контролю до платежів одного з контрагентів ІВА в Україні. Санкції унеможливлювали здійснення юристами з України банківських переказів на користь ІВА, наприклад, сплату щорічних членських внесків або реєстраційних платежів за долю у конференціях.

Скасування спеціальних санкцій стало можливим завдяки оперативній та злагодженій роботі команди практики міжнародної торговлі Sayenko Kharenko. Проект супроводжувався на pro bono засідках та за підтримки Асоціації правників України.

"Хочемо з приємністю відзначити, що Міністерство економічного розвитку і торгівлі України оперативно відреагувало на запитий та виключило ІВА зі списку санкцій. Український уряд продемонстрував бізнес - орієнтований підхід та пріоритет суті над формою. Відтепер локальні членуй IBA не матимуть жодних перешкод в оплаті щорічних внесків та зборів за реєстрацію на конференцію. Ми закликаємо членів АПУ та українських юристів приєднуватися до IBA та брати активну доля в її діяльності!"- коментує Володимир Саєнкорадник АПУ у відносинах з міжнародними організаціями.

Заснована у 1947 році, Міжнародна асоціація юристів є найвпливовішою у світі правовою організацією, що об' єднує практикуючих юристів, асоціації юристів та юридичні спільноти. Асоціація впливає на розвиток та реформування міжнародного законодавства та формує майбутнє юридичної професії у всьому світі. Наразі членами IBA є близько 80 тисяч юристів, понад 190 профільних асоціацій та об' єднань із більше ніж 160 країн. Асоціація правників України є членом ІВА з 2006 року й підтримує тісні взаємовідносини з організацією у межах діяльності, яка складає інтерес для українських юристів.

Інформація Sayenko Kharenko

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини