Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Якими будуть умови вступу до вузів в 2017 році?

9 вересня 2016, 14:17
1462
0
Реклама

Міністерство освіти розповіло про 6 ключових пропозицій проекту Умов вступу до вузів в 2017 році.

1. Планується ввести такий алгоритм подачі електронних заяв на вступ до вузів, при якому абітурієнт зможе заздалегідь - ще до початку подачі електронних заяв - формувати особистий кабінет, заповнювати усю необхідну інформацію і при необхідності підвантажувати документи.

2. Буде відновлено "підтягування" списків абітурієнтів для технічних і фундаментальних спеціальностей, щоб повністю забезпечити держзамовлення по стратегічних для української економіки напрямах підготовки.

3. Серед змін також - зменшення кількості заявякі може подавати абітурієнт, з 15 до 9.

4. Заплановано виробити чіткий механізм зарахування пільговиківщо дозволить зробити цей процес прозорим і перекласти його на рівень внз.

5. Запропоновано розповсюдити дію "широкого конкурсу" на заочників і медичні спеціальності.

6. Пропонується відкоригувати систему адресного держзамовлення. Замість загальної можливості збільшення об'єму бюджетних місць на 25%, кількість бюджетників зможе збільшити тільки ті університети, повністю виконали заявлений ними об'єм держзамовлення в 2016 році. При цьому збільшення відбуватиметься тільки на 10, а не 25%, як було цього року.

Далі з проектом Умов-2017 працюватиме робоча група, до складу якої увійдуть представники союзу ректорів вищих учбових закладів.

Джерело: МОН

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини