Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада дала згоду на арешт судді Чауса, що втік

6 вересня 2016, 13:44
791
2
Реклама

Верховна Рада на засіданні 6 вересня, розглянувши представлення Генпрокуратури, дала згоду на затримання і арешт (утримання під вартою) судді Дніпровського районного суду міста Києва Миколи Чауса.

Голова ВР Андрій Парубий відразу ж підписав відповідні постанови.

Нагадаємо, Н. Чаус був викритий детективами НАБУ при отриманні хабаря. Рада суддів України відреагував на це, засудивши прояви корупційних дій в суддівському співтоваристві. Раніше УСЮ розглядав дисциплінарна справа відносно судді Чауса, в правоохоронні органи було спрямовано заява про необхідність перевірки фактів порушень в Дніпровському районному суді міста Києва при видачі копій судових рішень і наявності подвійних рішень.

Як повідомив сьогодні керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницкий, Микола Чаус знаходиться на території окупованого Криму. Правоохоронці не мали права перешкоджати судді в пересуванні, оскільки у нього був суддівський імунітет.

Тепер імунітету немає, але традиційно немає і можливості оперативно затримати суддю. Відмітимо, що цю проблему пропонується розв'язати шляхом законодавчих змін, наприклад: Депутатам і суддям, яких хочуть затримати, запропоновано забороняти виїзд з України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини