Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджений порядок визнання Україною міжнародних санкцій

15 серпня 2016, 12:52
662
0
Автор:
Реклама

Сьогодні, 13 серпня, набуло чинності постанова Кабміну від 8 серпня 2016 року № 509яким затверджений Порядок визнання Україною міжнародних санкцій відповідно до міжнародних договорів або рішень міждержавних об'єднань, міжнародних, міжурядових організацій, участь в яких бере Україна, а також іноземних держав про заморожування активів певних осіб або обмеженні будь-якого доступу до них.

Кабінет Міністрів приймає рішення про визнання Україною міжнародних санкцій за уявленням МЗСяке вноситься на підставі отримання від міждержавних об'єднань, міжнародних, міжурядових організацій, іноземних держав офіційного документального підтвердження по застосуванню міжнародних санкцій до певних осіб.

Підтвердження МЗС отримує по дипломатичних каналах. Воно повинно містити офіційні відомості з відповідними документами по застосуванню міжнародних санкцій (з вказівкою мети, виду і підстав вживаних санкцій, перелік осіб, відносно яких застосовані санкції) за підписом керівника (глави) міждержавного об'єднання, міжнародної, міжурядової організації, іноземної держави.

У місячний термін після отримання підтвердження МЗС вносить за узгодженням з Мінюстом, СБУ, Мінфіном, Мінекономрозвитку і Госфинмониторингом Кабінету Міністрів що відповідає проект рішення про визнання Україною міжнародних санкцій.

У тижневий термін після прийняття Кабінетом Міністрів рішення про визнання міжнародних санкцій МЗС подає в Госфинмониторинг відомості (документи) і інформацію, вказані в Порядку формування переліку осіб, пов'язаних із здійсненням терористичної діяльності або відносно яких застосовані міжнародні санкції.

У свою чергу, Госфинмониторинг вносить відомості і інформацію в перелік осіб, пов'язаних із здійсненням терористичної діяльності або відносно яких застосовані міжнародні санкції.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини