Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Електронні декларації чиновників будуть доступні на сайті НАПК

22 липня 2016, 15:02
2628
0
Автор:
Реклама

Національне агентство з питань попередження корупції рішенням від 10 червня 2016 роки № 3 ствердило Порядок формування, ведення і публікації (надання) інформації Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Реєстр формується, ведеться і публікується на офіційному сайті Національного агентства з питань запобігання корупції.

Реєстр ведеться в електронній формі українською мовою.

У Реєстр включаються електронні деклараціїщо представляються відповідно до статті 45 Закону "Про попередження корупції"повідомлення про істотні зміни в майновому стані і виправлені декларації. Вони подаються шляхом заповнення електронних форм відповідних документів на веб-сайті Реєстру у персональному електронному кабінеті після реєстрації в Реєстрі.

Реєстрація в Реєстрі здійснюється з використанням особистого ключа і посиленого сертифікату відкритого ключа електронного цифрового підпису (ЭЦП) або шляхом застосування електронних систем дистанційної ідентифікації, клієнтських цих банків (BankID), що використовують бази. При реєстрації вказується адреса електронної пошти, яка використовуватиметься для напряму повідомлень.

Електронні декларації подаються:

1) щорічна - з 00:00 1 січня до 00:00 1 квітня року, що йде за звітним; охоплює звітний рік (з 1 січня по 31 грудня включно), передуючий року, в якому подається декларація, і містить інформацію за станом на 31 грудня звітного року;

2) декларація про припинення діяльності - не пізніше за день припинення; якщо припинення функцій сталося за ініціативою працедавця - не пізніше 20 робочих днів з дня, коли суб'єкт декларування дізнався або повинен був дізнатися про таке припинення;

3) декларація чиновника, що припинив діяльність, пов'язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, подається до 00:00 1 квітня року, що йде за звітним роком, в якому була припинена діяльність; охоплює звітний рік (період з 1 січня по 31 грудня включно), передуючий року, в якому подається декларація, і містить інформацію за станом на 31 грудня звітного року;

4) декларація претендента на заняття певних посад - до призначення або обрання і охоплює звітний рік (період з 1 січня по 31 грудня включно), передуючий року, в якому особа подала заяву на заняття посади (участь в конкурсі), якщо інше не передбачене законодавством, і містить інформацію за станом на 31 грудня звітного року.

Нацагентство забезпечує відкритий цілодобовий доступ до публічної частини Реєстру, який передбачає можливість пошуку, перегляду, копіювання і роздруку інформації, отримання (завантаження) документів в поширених форматах даних, у тому числі у форматах JSON, XML, PDF, HTML і т. д.

Доступ до даних Реєстру надається також у вигляді набору даних, організованого у форматі, що дозволяє автоматизовану обробку електронними засобами (машиносчитывание) з метою повторного використання (у формі відкритих даних). Такі дані надаються як у вигляді окремих електронних документів для завантаження, так і за допомогою інтерфейсу прикладного програмування (API).

Також затверджені форми:

- декларації осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування;

- повідомлення про істотні зміни в майновому стані суб'єкта декларування.

Нагадаємо, система електронного декларування запрацює з 15 серпня

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини