Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уточнені особливості того, що надало почесного звання "Мати-героїня"

5 липня 2016, 15:13
7030
2
Реклама

Президент України Указом від 2 липня 2016 року № 284/2016 вніс доповнення в Положення про почесні звання Українищо стосуються того, що надало звання "Мати-героїня".

Встановлено, що клопотання про те, що надало почесного звання "Мати-героїня", які подаються органами місцевого самоврядування за заявою жінки, що претендує на те, що надало такого почесного звання, розглядаються відповідними місцевими державними адміністраціями в течію місяця з дати вступу такої заяви.

У нагородному листі про те, що надало почесного звання "Мати-героїня", до якого додаються підтверджувальні документи, вказуються дані про кількість дітей, дати народження дітей, місце проживання або місце перебування кожної дитини з вказівкою адреси проживання, конкретні заслуги матері у вихованні дітей, а також у відповідних випадках - причини, обставини і дати смерті дітей.

Також визначений перелік документівякі додаються до представлення і нагородного листа : копія паспорта громадянина України, копія паспорта іноземця і документу, що підтверджує місце перебування або проживання іноземця або особи без громадянства на території України на законних підставах, копії свідчень про народження дітей, копію документів про освіту дітей; характеристики дітей з учбового закладу, якщо дитина вчиться, або з місця роботи, якщо працює (по кожній дитині окремо); виданий органом внутрішніх справ документ про наявність або відсутність відомостей відносно дітей, що перебувають на обліку правопорушників, що не досягли 18 років, у тому числі звільнених із спеціальних виховних установ; довідка про наявність або відсутність судимості в того, що представляється до нагородження, і у кожного з дітей, яким виповнилося 14 років; за наявності і за бажанням матері - копії грамот, дипломів, вдячностей, свідчень, листів для визначення вкладу жінки в розвиток творчих здібностей дітей, формування у них високих духовних і моральних якостей.


Довідка. Почесне звання "Мати-героїня" є вищою формою нагородження жінок за вагомий внесок в реалізацію держполітики з питань сім'ї, материнства і дитинства, самовіддане виховання і навчання дітей. Таке почесне звання надається жінкам, які народили і виховали до 8-річного віку 5 і більше дітей, у тому числі усиновлених.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини