Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд просить Президента підписати Закон про зниження ставок акцизу на б/у авто

4 липня 2016, 13:10
948
0
Реклама

Кабінет Міністрів направив Президентові України пропозиція про підписання Закону про внесення змін до Перехідних положень Податкового кодексу відносно стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів.

Нагадаємо, Закон був ухвалений Верховною Радою 31 травня і передбачає до 31 грудня 2018 року понизити ставки акцизного податку на транспортні засоби, вживані, залежно від виду ТС і потужності його двигуна.

Мета документу - стимулювання розвитку ринку автотранспортних засобів в Україні і створення умов придбання громадянами доступних легкових автомобілів для власного використання.

Згідно із Законом, пільгові умови ввезення автомобілів поширюються на облич, які ввозять для власного використання або на користь інших осіб по договорах купівлі-продажу, міни, постачання, дарування, комісії, доручення, поручительства, інших господарських і цивільно-правових договорів або за рішенням суду, не більше 1 автомобіля в рік. При цьому за період дії Закону (до 31 грудня 2018 року) можливе ввезення на пільгових умовах не більше 3 автомобілів на душу населення.

Крім того, впродовж 365 днів з дня реєстрації ТС, при ввезенні якого були застосовані зменшені ставки акцизного податку, діє заборона на його відчуження.

Джерело: Урядовий портал

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини