Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Встановлений норматив відрахування студентів, при якому можна не скорочувати педагогів

18 лютого 2016, 14:00
3537
0
Реклама

18 лютого Верховна Рада ухвалила Закон про внесення змін до Закон про вищу освіту відносно формування штатного розкладу вищих учбових закладів (законопроект № 2281а).

Встановлено, що у вищих учбових закладах (окрім дослідницьких університетів) державної форми власності при зменшенні чисельності осіб, що навчаються за кожною освітньою програмою, в межах 30 % від їх чисельності, визначеної на початок навчання за цією програмою, штатна чисельність науково-педагогічних працівників не скорочується.

Також визначено, що встановлення нормативів чисельності осіб, що навчаються, на одну посаду науково-педагогічного працівника у внз держформи власності (окрім дослідницьких університетів) відноситься до повноважень Кабінету Міністрів України.

Мета змін - недопущення інфляції освіти, звільнень висококваліфікованих науково-педагогічних працівників (оскільки існуюча нормативно-правова база визначає пряму залежність кількості штатних посад професорсько-викладацького складу держвнз від чисельності претендентів вищої освіти у внз).


Також відмітимо, що проект Закону "Про освіту" (№ 3491) депутати направили на доопрацювання у Комітет.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини