Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Райсуди Херсона функціонуватимуть до початку роботи міського суду

22 січня 2016, 13:55
1025
0
Реклама

Державна судова адміністрація України роз'яснила ситуацію, що склалася у зв'язку з підписанням Президентом Указу від 19 січня № 15/2016яким ліквідовані три районні суди в місті Херсоні (Дніпровський, Комсомольський і Суворовський) і створений Херсонський міський суд.

Як мовиться в повідомленні ГСА, на сьогодні вказані райсуди знаходяться в одній дев'ятиповерховій будівлі. Херсонський міський суд також розміщуватиметься в цій будівлі, в результаті покращає доступ до судочинства шляхом організації єдиного вікна доступу і єдиної інформаційної системи нового суду, зменшаться витрати на зміст будівлі і приміщень суду за рахунок оптимізації чисельності суддів і працівників апарату, витрат на охорону і обслуговування приладів обліку енерго-, тепло- і водопостачання. Крім того, за рахунок вивільнених приміщень буде вирішено питання про збільшенні кількості залів судових засідань.

ГСА звертає увагу, що Херсонський міський суд утворюється як новий суд, а не шляхом злиття місцевих районних судів. Згідно із законодавством, припинення повноважень і ліквідація райсудів здійснюється не з дня набуття чинності Указу Президентаа тільки після проведення регламентованої законом процедури, результатом якої є припинення діяльності суду як органу державної влади і юридичної особи.

Таким чином, Дніпровський, Комсомольський і Суворовський районні суди міста Херсона і судді цих судів продовжуватимуть у встановленому законом порядку здійснювати свої повноваження до початку роботи Херсонського міського суду.

ГСА вже почала проведення передбачених законодавством організаційно-правових заходів, пов'язаних з ліквідацією місцевих районних судів в місті Херсоні і утворенням Херсонського міського суду.

Джерело: Судова влада

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини