Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ремонт і перевірку загальнобудинкового лічильника тепла здійснює його власник

6 січня 2016, 13:44
3067
0
Реклама

Департамент систем життєзабезпечення і житлової політики Минрегиона роз'яснив, що відповідно до Правилами користування тепловою енергією прилади комерційного обліку теплової енергії в діючій системі теплопостачання, які використовуються для розрахунків за теплову енергію між теплоснабжающей організацією і споживачем, повинна придбати і встановити теплоснабжающая організація за умови, що такі витрати передбачені в договорі.

Якщо використовуються інші джерела фінансування придбання і установки приладів комерційного обліку, то стосунки між теплоснабжающей організацією і споживачем визначаються окремою угодою відповідно до законодавства (пункт 18 Правив).

Крім того, згідно Порядку формування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування і постачання, послуги з централізованого опалювання і постачання гарячою водоюу повну собівартість постачання теплової енергії включаються витрати на періодичну перевірку, опломбування, обслуговування і ремонт (включаючи демонтаж, транспортування і монтаж) засобів обліку теплової енергії, які є власністю ліцензіата.

Таким чином, обслуговування і ремонт загальнобудинкового лічильника тепла здійснює його власник, якщо інше не передбачене договором.

Також повідомляється, що здійснення контролю за належною організацією обслуговування населення підприємствами ЖКГ і діями їх посадовців, а також сприяння оптимальному розвитку систем теплопостачання на відповідній території відноситься до повноважень органів місцевого самоврядування.

Джерело: Минрегион

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини