Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлений порядок створення страхового запасу природного газу

9 жовтня 2015, 16:52
2186
0
Автор:
Реклама

Постановою від 30 вересня 2015 року № 795 Кабінет Міністрів відновив Порядок створення страхового запасу природного газу.

Дія документу поширюється на:

- постачальників природного газу (окрім газодобувних підприємств, які здійснюють постачання природного газу) - з дня набуття чинності цією постановою;

- газодобувні підприємства, які здійснюють постачання природного газу, - з 1 січня 2016 року.

Страховий запас створюється постачальником природного газу (далі - постачальник) за рахунок власних або притягнених засобів.

Створення страхового запасу здійснюється шляхом закачування газу постачальника в сховища газ і закупівлі постачальником газу у інших власників, які зберігають відповідні ресурси газу в газосховищах. Страховий запас створюється постачальником у розмірі 100 % запланованих місячних об'ємів постачання постачальником газу споживачам на наступний місяць.

Оператор газотранспортної системи не приймає номінації (заявки) на постачання газу від постачальника у разі невідповідності об'ємів постачання газу об'ємам наявного у постачальника страхового запасу.

Умови зберігання страхового запасу визначаються згідно типовому договору зберігання (закачування, відбір) природного газу, затвердженого НКРЭКУ.

Постачальники мають право реалізовувати природний газ тільки у них страхового запасу.

Облік страхового запасу постачальника ведеться оператором газосховища.

У разі виникнення ситуацій по обмеженню/припиненню надходжень природного газу в Україну постачальник має право на використання страхового запасу для забезпечення постачань газу споживачам.

Відмітимо, дія цього Порядку не поширюється на постачальника, на якого покладені спеціальні обов'язки.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини