Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Порошенко відповів на петиції про зброю, Саакашвілі і відміну акцизу на імпорт авто

24 вересня 2015, 11:22
978
1
Реклама

Президент України Петро Порошенко відповів на три електронні петиції, які набрали 25 тисяч голосів.

На сайті Президента опублікована відповідь на електронну петицію № 22/000040-еп відносно закріплення в статті 27 Конституцій права громадянина України вільно володіти вогнепальною зброєю.

Відзначається, що для забезпечення усебічного розгляду цієї пропозиції Петро Порошенко звернувся до голови Конституційної Комісії, голови ВР з предложеним скликати засідання робочої групи Конституційної Комісії із залученням до цієї роботи автора електронної петиції і інших експертів.

А відносно вимоги негайного прийняття Закону про цивільний зброя і боєприпасах Президент повідомив, що ухвалення законів належить до повноважень Верховної Ради.

У відповідь на петицію № 22/001606-эп про призначення М. Саакашвілі Прем'єр-міністром України П. Порошенка пояснив, що призначенню нового Прем'єр-міністра України передує відставка попереднього. Оскільки Верховною Радою 11 грудня 2014 року схвалена Програма діяльності Кабміну Яценюка, то впродовж року (до 11 грудня 2015 року) ВР не може розглядати питання про відповідальність цього уряду. Крім того, необхідною умовою початку процедури призначення Прем'єр-міністра є особисте згода кандидатапроте М. Саакашвілі з цього питання не висловлювався.

Також обнародувана відповідь Глави держави на петицію № 22/000055-эп про відміні растаможки і акцизного податку на імпорт авто - Президент повідомив, що запропонував А. Яценюку забезпечити комплексний і грунтовний розгляд центральними органами виконавчої влади вказаної проблеми і за підсумками цієї роботи прийняти необхідні рішення.

Відмітимо, замголови Адміністрації Президента Дмитро Шимкив повідомив, що сталася "чисто технічна" затримка з публікацією відповіді на першу петицію про зброю. Згідно із законом, на розгляд петиції необхідно 10 робочих днів (тобто, до 22 вересня), опублікувати відповідь треба було 23 вересня, а з'явився він ніччю 24 вересня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини