Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Передвиборну агітацію можна починати тільки після реєстрації кандидатів

17 вересня 2015, 11:05
3625
0
Реклама

Центральна виборча комісія прийняла постанову "Про забезпечення дотримання порядку проведення передвиборної агітації на місцевих виборах 25 жовтня 2015 року".

У документі ЦВК звернулася до усіх місцевих організацій політичних партій і громадян України, які мають намір взяти участь в місцевих виборах, відносно безумовного дотримання порядку і термінів проведення передвиборної агітації. Крім того, Комісія просить МВС вживати в межах своїх повноважень заходи по виявленню і припиненню порушень обмежень відносно ведення передвиборної агітації.

Висунення кандидатів в депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови починається за 34 дні до дня голосування, тобто - з 21 вересня.

Право вести передвиборну агітацію мають місцеві організації політичних партій, кандидати в депутати від яких зареєстровані у багатомандатному виборчому окрузі, а також кандидати в депутати в одномандатному виборчому окрузі, кандидати на посаду сільського, селищного, міського голови, зареєстровані відповідною територіальною виборчою комісією для участі в місцевих виборах.

Громадяни України мають право здійснювати передвиборну агітацію, вільно і усебічно обговорювати політичні, ділові, особисті якості і передвиборні програми кандидатів, місцевих організацій партій.

Місцеві організації партій, кандидати в депутати від яких зареєстровані у багатомандатному виборчому окрузі, кандидати в депутати в одномандатному виборчому окрузі, кандидати на посаду сільського, селищного, міського голови, старости мають право почати свою передвиборну агітацію з дня, що йде за днем прийняття відповідною територіальною виборчою комісією рішення про реєстрації кандидатів.

Передвиборна агітація закінчується о 24 годині останньої п'ятниці перед днем голосування.

Комісія відмітила, що ведення передвиборної агітації до початку і після закінчення визначених виборчим законом термінів забороняється.

Статтею 60 Закону про місцеві вибори встановлені також інші обмеження відносно ведення передвиборної агітації, порушення яких є основою для залучення винних осіб до передбаченої законодавством України відповідальності.

Джерело: ЦВК

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини