Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

25 вересня збігає термін подачі юрособами відомостей про кінцевий бенефіціар

4 вересня 2015, 10:15
2060
0
Реклама

21 травня 2015 року Верховною Радою України прийнято Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо відомостей про кінцевого бенефіціарного власника (контролера) юридичної особини".

Даним Законом продовжено до 25 вересня 2015 року рядків подачі юридичними особами відомостей про свого кінцевого бенефіціарного власника (контролера).

Водночас, звільнені від обов'язку подання зазначених відомостей: релігійні організації, державні та комунальні підприємства, а також юридичні особини, учасниками яких є виключно фізичні особини у випадку, якщо кінцеві бенефіціарні власники (контролери) таких юридичних осіб збігаються з їх учасниками.

Так, для спрощення реалізації норм вищезазначеного Закону Міністерством юстиції України прийнято ряд наказів, якими зокрема надано можливість:

- не заповнювати і не подавати окремі сторінки реєстраційної картки форми 4, у яких відсутні поля, що необхідно заповнити для внесення відповідних змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців (ЄДР);

- друкувати реєстраційну картку форми 4 на одному або на двох боках аркуша.

Відповідно, покращується процедура дистанційного подання інформації щодо бенефіціарів. Наразі достатньо підготувати форму 4 з відомостями про бенефіціарів на одному аркуші і засвідчити у нотаріуса підпис керівника на ньому (замість засвідчення підпису на всіх сторінках форми 4, включаючи порожні, як це було раніше), та направити форму 4 до відповідного відділу реєстрації за допомогою засобів поштового зв'язку. У цьому разі не потрібно особисто подавати документи і чекати в чергах.

Крім того, відповідно до наказу Міністерства юстиції України від 22 липня 2015 року № 1281/5 "Про затвердження змін до деяких наказів Міністерства юстиції України щодо державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" у територіальних органах Мін 'юсту запроваджено пілотний проект "Попередній розгляд документів". Вказаний проект полягає у попередньому розгляді державним реєстратором за місцезнаходженням юридичної особини документів в електронній формі, необхідних для проведення реєстраційних дій щодо внесення та зміни відомостей про кінцевих бенефіціарних власників (контролерів). Данії пілотний проект дає можливість позачергово приймати документи у паперовій формі за місцем, датою та часом, зазначених у повідомленні про результати попереднього розгляду документів.

По інформації Міністерства юстиції

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини