Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Львівській області вводиться пілотний проект у сфері реєстрації нерухомості

1 вересня 2015, 11:31
1574
0
Автор:
Реклама

Наказом від 26 серпня 2015 р. № 1588/5 Кабмін розпорядився ввести у Львівській області пілотний проект по розподілу функціональних обов'язків між особами, які приймають заяви у сфері держреєстрації речових прав на нерухоме майно, і особами, які приймають рішення за результатами розгляду таких заяв.

Встановлено, що заяви про держреєстрацію прав і їх обтяженьпро внесення змін до записів Держреєстру речових прав на нерухоме майно, про узяття на облік безхазяйного нерухомого майна, про відміну, про відгук заяви, що стосується нерухомого майна, яке розташоване в межах Львівської області, можуть подаватися у будь-який орган держреєстрації прав у Львівській областіГоловне територіальне управління юстиції у Львівській області, а також посадовцям органів місцевого самоврядування, адміністраторам центрів надання админуслуг, нотаріусам, що здійснюють свою діяльність на території Львівської області.

Заяви (запити) у сфері держреєстрації речових прав на нерухоме майно і їх обтяжень можуть подаватися заявником шляхом їх формування органом держреєстрації прав або посадовцями органів місцевого самоврядування, адміністраторами центрів надання админуслуг, нотаріусами, за допомогою програмних засобів ведення Реєстру речових прав на нерухоме майно з наступним завіренням внесених відомостей підписом заявника.

У разі представлення в орган держреєстрації прав заяв про реєстрацію прав і їх обтяжень, про внесення змін до записів Реєстру речових прав на нерухоме майно, про узяття на облік безхазяйного нерухомого майна, про відміну, про відгук заяви, що стосується нерухомого майна, яке розташоване в межах Львівської області, що відповідають рішення приймаються держреєстраторами прав на нерухоме майно Головного територіального управління у Львівській області.

В день прийняття заяв орган державної реєстрації прав або посадовець органів місцевого самоврядування, адміністратор центру надання админуслуг, нотаріус забезпечує виготовлення електронних копій усіх документівпредставлених для реєстрації прав.

Після вказаних дій в день прийняття заяв орган держреєстрації прав, або посадовець органів місцевого самоврядування, адміністратор центру надання админуслуг, нотаріус за допомогою програмного забезпечення Реєстру передає права на обробку такої заяви в Головне територіальне управління юстиції у Львівській області, а в окремих випадках - в Мінюст.

Держреєстратор прав на нерухоме майно Головного територіального управління юстиції у Львівській області приймає те, що відповідає рішення за результатами розгляду заяв про державну реєстрацію прав і їх обтяжень.

Після прийняття держреєстратором прав на нерухоме майно Головного територіального управління юстиції у Львівській області рішень, окрім рішень про держреєстрацію речових прав на нерухоме майно і їх обтяжень, 1 екземпляр такого рішення спрямовується рекомендованим листом безпосередньо заявниковіа інший екземпляр - органу держреєстрації прав, який прийняв відповідну заяву.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини