Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджені зразки скарг про відповідальність судді і прокурора

29 липня 2015, 18:00
2663
5
Автор:
Реклама

Вища рада юстиції ствердила зразки скарг (заяв) про поведінку судді, яка може привести до дисциплінарної відповідальності судді або відповідальності відносно порушення суддею або прокурором вимог по несумісності.

Голова Вищої ради юстиції Ігор Бенедисюк відмітив, що ст. 93 Закони "Про судоустрій і статус суддів", який визначає дисциплінарне провадження як процедуру розгляду звернення з метою встановлення обставин, які можуть бути основою для дисциплінарної відповідальності судді, передбачено також твердження і розміщення на офіційному сайті УСЮ встановлених зразків заяв про поведінку судді. Крім того, згідно ст. 33 Закони "Про Вищу раду юстиції" Рада розглядає питання про порушення суддями і прокурорами вимог відносно несумісності їх посад із заняттям діяльністю, забороненою Конституцією і законами України.

Відзначається, що право на поводження із скаргою (заявою) про поведінку судді, а також відносне повідомлення фактів про несумісність суддів і прокурорів, має будь-яку особу в передбаченому законом порядку.

Джерело: УСЮ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини