Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджений порядок тестування для заняття посади прокурора

23 липня 2015, 15:12
3154
1
Автор:
Реклама

Наказом від 20 липня 2015 року № 98 Генпрокуратура ствердила Порядок проведення тестування для заняття посади прокурора місцевої прокуратури.

У документі відзначається, що основними етапами відбору кандидатів на посаду прокурора місцевої прокуратури являються:

- прийом документів;

- тестування на знання законодавчої бази (професійний тест);

- тестування на загальні здібності;

- формування рейтингу кандидатів.

Прийом документів і тестування на заняття посад прокурорів місцевих прокуратур для осіб, які не мають досвіду роботи в органах прокуратури, і осіб, які мають досвід прокурорської діяльності, проте на день набуття чинності Закону "Про прокуратуру" не працюють в органах прокуратури, робиться після закінчення тестування і призначення осіб, які на день набуття чинності Закону "Про прокуратуру" працюють в міських, районних, міжрайонних, районних в містах прокуратурах на посадах прокурорів, у разі наявності вакансій.

Термін прийому заяв, анкет кандидатів і інших документів повинен складати не менше 14 календарних днів з дня обнародування інформації про проведення тестування.

Тестування проводиться у 5 регіональних центрахрозташованих в містах: Києві, Дніпропетровську, Львові, Одесі і Харкові.

Тестування на знання законодавчої бази триває не більше 2 годин. Перелік питань для тестування затверджується Генпрокурором. Кожному кандидатові електронна система тестування генерує унікальний тест з 100 питань.

Метою тестування загальних здібностей кандидата являється виявлення здатності аналізувати, обробляти і інтерпретувати великі масиви інформації за короткий час, знаходити причинні зв'язки між ними і робити правильні висновки. Тестування на загальні здібності містить не більше 100 питань, проводиться з використанням комп'ютерної техніки і триває до 1 години.

Кожен кандидат після проходження тесту знайомиться зі своїм результатом, що упевняється ним і членом робочої групи.

Рейтинг кандидата визначається за результатами тестування. Рейтинговий список формується робочою групою окремо для кожної місцевої прокуратури по загальному для двох тестів підсумковим балам - від більшого до меншого.

Керівник регіональної прокуратури після отримання рейтингового списку кандидатів на посаді прокурорів конкретної місцевої прокуратури і рапорту співробітника прокуратури (заяви для непрацюючих в прокуратурі), який успішно пройшов тестування, видає наказ про його призначення на посаду, враховуючи підсумковий бал кандидата і відповідно до кількості штатних одиниць у відповідній місцевій прокуратурі.

Призначення кандидатів на посади прокурорів відбувається після призначення їх керівників, перших заступників і заступників.


Крім того, наказом № 98 Генпрокуратура ствердила:

- Порядок проведення чотирьохрівневого відкритого конкурсу на заняття посад керівників місцевих прокуратур, їх перших заступників і заступників;

- Перелік питань для проведення тестування на знання законодавчої бази (професійний тест) для заняття посади прокурора місцевої прокуратури і посад керівників місцевих прокуратур, їх перших заступників і заступників.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини