Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Від Міносвіти вимагають терміново розв'язати проблему абітурієнтів-переселенців

23 липня 2015, 12:45
442
0
Реклама

Правозахисні і громадські організації України, що займаються проблемами внутрішньо переміщених осіб, звернулися до Міністра освіти і науки України.

У зверненні говориться, що випускники з тимчасово окупованих територій, пройшовши тернистий шлях (екстернат, отримання атестатів, ЗНО і інше), зараз зіткнулися з тим, що не можуть поступити у українські внз.

Згідно п.4 Розділу VI Порядку прийому заяв і документів для участі в конкурсному відборі у вищі учбові заклади (наказ МОН від 15.10.2014 № 1172)при подачі заяви в паперовій формі той, що поступає пред'являє особисто військовий квиток або посвідчення про приписку. Проте абітурієнти з тимчасово окупованих територій не мають ні військового квитка, ні посвідчення про припискуоскільки вони не ставали на військовий облік у зв'язку з відсутністю українських закличних ділянок на окупованих територіях.

Під час прийому документів, виконуючи "букву закону", приймальні комісії відмовляються приймати пакет документів у абітурієнтів з окупованих територій, мотивуючи "відсутністю повного пакету документів".

Правозахисники вимагають терміново розв'язати цю проблему, припинивши для абітурієнтів з тимчасово окупованих територій цей пункт або знайшовши інші шляхи (наприклад, представлення довідки внутрішньо переміщеної особи).

Джерело: УХСПЧ

Нагадаємо, як раніше завили в Міносвіти, квот для абітурієнтів-переселенців немаєвони поступатимуть на рівних началах з усіма іншими. Вступна кампанія статовала 10 липня, її особливістю є те, що абітурієнт отримає лише одно пропозицію вчитися по держзамовленню.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини