Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент підписав Закон про звільнення підприємців від застосування РРО

22 липня 2015, 11:48
5276
2
Реклама

Президент України Петро Порошенко підписав Закон № 569 - VIII про внесення змін відносно державних гарантій суб'єктам господарювання в застосуванні ними реєстраторів.

Пункт 296.10 статей 296 Податкового кодексу викладений в редакції, згідно якої не застосовують РРО платники єдиного податку:

-
першої групи;

- другою і третьою груп
(ФОП) незалежно від вибраного виду діяльності, у яких упродовж календарного року об'єм доходу не перевищує 1 млн грн..

У разі перевищення в календарному році об'єму доходу понад 1 млн грн. застосування РРО для такого платника єдиного податку є обов'язковим. Застосування РРО починається з першого числа першого місяця кварталу, що йде за виникненням такого перевищення, і триває в усіх наступних податкових періодах впродовж дії свідоцтва платника єдиного податку.

У оновленому пункті 2 статті 9 Закону про застосування РРО вказано, що РРО не застосовуються при виконанні банківських операційза деякими виключеннями.

Також Законом встановлено тимчасове звільнення від санкцій, зокрема, для підприємців при проведенні валютообменных операцій, якщо вони виконуються не в касах уповноважених банків, - до 1 січня 2016 року. Крім того, вносяться і інші зміни, що стосуються спрощення використання РРО.

Передбачено, що сервісні центри обслуговуватимуть РРО без порушення опломбування. У разі незабезпечення гарантійного ремонту РРО не пізніше за 7-й робочий день з дня прийняття в ремонт - вводиться в експлуатацію належним чином зареєстрований на суб'єкта господарювання резервний РРО.

Кабінет Міністрів до 1 вересня повинен розробити порядок проведення перевірок суб'єктів господарювання на предмет використання РРО.

Закон був прийнятий 1 липня на основі допрацьованого законопроекту № 1088.

Закон набуде чинності в день його публікації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини