Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Визнання недійсним держакту на землю - законний спосіб судового захисту

10 липня 2015, 16:16
2809
0
Автор:
Реклама

Верховний Суд України на засіданні Судової палати у цивільних справах 1 липня 2015 року, розглянувши справу 6-319цс15роз'яснив, що судам осудні справи по заявах, зокрема, з приводу володіння, користування, розпорядження земельними ділянками, що знаходяться у власності громадян або юридичних осіб, і визнанні недійсними державних актів про право власності і право постійного користування земельними ділянками.

Оскільки державні акти на право власності на земельні ділянки є документами, що засвідчують право власності і видаються на підставі відповідних рішень органів виконавчої влади або органів місцевого самоврядування в межах їх повноважень, то в спорах, пов'язаних з правом власності на земельні ділянки, недійсними можуть признаватися як вказані рішення, на підставі яких видані відповідні державні акти, так і самі акти на право власності на земельні ділянки.

Визнання недійсними державних актів на право власності на земельні ділянки вважається законним, належним і окремим способом відновлення порушених прав в судовому порядку.

Усі рішення судів Ви можете легко знайти в Системі аналізу судових рішень VERDICTUMствореною для аналітичної роботи з багатомільйонним масивом судових рішень. Якщо Ви ще не користуєтеся системою, замовте тестовий доступ чи придбайте VERDICTUM.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини