Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Діють нові правила безпеки систем газопостачання

7 липня 2015, 14:37
4546
0
Реклама

Сьогодні, 7 липня, набув чинності наказ Минэнергоугля від 15 травня № 285яким затверджені нові Правила безпеки систем газопостачання.

Документ поширюється на усіх суб'єктів господарювання незалежно від форм власності і організаційно-правової форми, діяльність яких пов'язана з будівництвом, ремонтом, розширенням, реконструкцією, технічним переоснащенням, експлуатацією систем газопостачання, а також роздрібною торгівлею зрідженим вуглеводним газом у балонах.

Правила встановлюють вимоги до безпеки систем газопостачання для забезпечення споживачів природним газом з надмірним тиском не більше 1,2 МПа, а також зрідженим вуглеводневим газом з надмірним тиском не більше 1,6 МПа.

Передбачено, що до прийняття в експлуатацію систем газопостачання установки і газопроводи мають бути випробувані на міцність і щільність. До пуску газу на об'єкти систем газопостачання складається акт приймання в експлуатацію об'єктів і акти. Пуск газу в системи газопостачання виконується газорозподільним підприємством спільно з газовою службою підприємства або суб'єктом господарювання, який має дозвіл, і за замовленням власника (балансодержателя і орендаря) після укладення договору на технічне обслуговування об'єкту, що приймається в експлуатацію, і відповідних договорів з газотранспортними, газорозподільними і газопостачальними підприємствами.

Відповідно, втратили силу Правила безпеки систем газопостачання від 1997 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини