Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Мінюсті розповіли про ефективність пробации неповнолітніх

25 червня 2015, 10:31
892
2
Реклама

Завдяки спільній роботі Міністерства юстиції і Проекту "Реформування системи карної юстиції відносно неповнолітніх в Україні" вдалося запустити 2 пілотні центри пробации для неповнолітніх у Мелітополі і Івано-Франківську.

Ці центри вже продемонстрували свою високу ефективність, повідомила перший заступник Міністра юстиції Наталія Севостьянова. Приміром, в Мелітополі через програму вже пройшли більше 90 неповнолітніх, які мали проблеми із законом, і тільки 1 з них повторно зробив правопорушення.

Нині Мінюст спільно з представниками Проекту працюють над тим, щоб запустити схожі центри в Запоріжжі і Львові.

За переконанням Н. Севостьяновой, впровадження широкого спектру профілактичних і реабілітаційних заходів відносно дитини, яка конфліктує із законом, здатні наблизити Україну до створення ефективної ювенальной юстиції.

За інформацією Мінюсту

З 27 серпня 2015 року почне діяти Закон України "Про пробации".

Згідно із Законом, пробация - система наглядових і соціально-виховних заходів, вживаних за рішенням суду і відповідно до закону до засуджених, виконання певних видів карних покарань, не пов'язаних з позбавленням волі, і забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинувачений. Однією з функцій органів пробации буде здійснення нагляду і проведення соціально-виховної роботи.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини