Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запропоновано відновити спецфонди для екологічного податку

8 червня 2015, 15:40
573
0
Реклама

Комітет ВР з питань екологічної політики підтримує законопроект № 2830 про внесення змін до Бюджетного кодексу відносно цільового напряму екологічного податку.

Законопроектом запропоновано відновлення відновлення функціонування державного і місцевих фондів охорони природного довкілля як спеціальних фондів у складі державного і місцевих бюджетів.

Передбачений вступ засобів екологічного податку у вказані спецфонди і використання їх виключно на природоохоронні заходи.

Під час обговорення члени Комітету відмітили, що законами від 28.12.2014 № 79 - VIII, № 72 - VIII і № 71 - VIII фактично ліквідований державний і місцеві фонди охорони природного довкілля як спеціальні фонди, які наповнювалися, передусім, засобами від сплати екологічного податку. Починаючи з 2015 року засобу від сплати екологічного податку зараховуються не в спецфонди відповідних бюджетів, а до загальних фондів. При цьому напрями використання цих засобів практично не обмежені. Це, на думку членів Комітету, загрожує руйнуванням економічного механізму охорони природного довкілля.

Джерело:
ВР

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини