Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці роз'яснили, як застосовуються штрафні санкції

3 червня 2015, 09:57
1563
0
Автор:
Реклама

ГФС в листі № 8828/6/99-99-17-02-01-15 розповіла про нюанси застосування штрафних санкцій.

Порядок заповнення і представлення податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого на користь фізосіб, і сум утриманого з них податку затверджений наказом Мінфіну від 13.01.2015 р. № 4 (далі - Порядок). Згідно п. 2.1 розділу II Порядку податковий розрахунок за формою № 1 ДФ (далі - Розрахунок) є квартальною звітністю і представляється впродовж 40 календарних днів, що йдуть за останнім днем звітного кварталу.

Відповідно до п. 4.2 розділу IV Порядку при проведенні коригувань даних Розрахунку до закінчення терміну представлення представляється звітний новий Розрахунок. Якщо після представлення Розрахунку платник податків представляє новий Розрахунок з виправленими показниками до закінчення граничного терміну представлення за той же звітний період, штрафні санкції не застосовуються (п. 50.1 ст. 50 Податкового кодексу).

Згідно п. 4.3 розділу IV Порядку при необхідності проведення коригувань даних Розрахунку після закінчення терміну його представлення представляється уточнюючий Розрахунокщо передбачає застосування норм п. 119.2 ст. 119 НК: непредставлення, представлення з порушенням встановлених термінів, представлення не в повному об'ємі, з недостовірними відомостями або з помилками Розрахунку, якщо такі недостовірні відомості або помилки привели до зменшення і збільшення податкових зобов'язань платника податку і до зміни платника податків, спричиняють за собою накладення штрафу у розмірі 510 грн.

Ті ж дії, здійснені платником податків, до якого в течії року був застосований штраф за таке порушення, - спричиняють за собою накладення штрафу у розмірі 1020 грн.

Передбачені штрафи не застосовуються у випадках, якщо недостовірні відомості або помилки в податковій звітності про суми прибутків, нарахованих на користь платника податків, сумах утриманого з них податку виникли у зв'язку з виконанням податковим агентом вимог п. 169.4 ст. 169 НК і були виправлені відповідно до вимог ст. 50 НК.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини