Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суд відмовив регіональною КДКА в оскарженні дій ВКДКА

2 червня 2015, 15:36
508
0
Автор:
Реклама

Закарпатський окружний адмінсуд закрив провадження у справі за позовом КДКА Закарпатської області проти Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури. Встановлена відсутність правових підстав і повноважень для оскарження позивачем дій ВКДКА по організації розгляду скарги на рішення КДКА регіону. Відповідне визначення суду від 20.05.2015 № 807/64/15 поступило в секретаріат ВКДКА.

Зокрема, суд, проаналізувавши положення Кодексу адміністративного судочинства і Закону про адвокатуру і адвокатську діяльністьзробив висновок, що ВКДКА є органом, на який законодавцем покладені функції контролю за діяльністю КДКА регіонів, у тому числі, при рішенні ними питання про дисциплінарну відповідальність адвокатів.

Обгрунтовувавши позов, КДКА Закарпатської області стверджувала, що своїми діями з організації розгляду скарги адвоката на рішення дисциплінарної палати Вища кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури поставила під сумнів компетентність КДКА і правомірність прийнятого рішення. Суд спростував це твердження тим, що розгляд скарг на рішення КДКА є завданням ВКДКА і її прямим обов'язком. Також суд звернув увагу на те, що сторонами в справі є адвокат, відносно якого відкрита дисциплінарна справа, і особа, яка ініціювала питання про відповідальність адвоката.

"Саме цим особам, враховуючи положення ч.1 ст. 42 Закони, надано право на оскарження прийнятого за результатами розгляду такої справи рішення. Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури регіону стороною у дисциплінарній справі не є, - говориться в постанові суду. - Більше того, вона є органом, рішення якого переглядається, тому права на оскарження рішення, прийнятого за результатами такого розгляду, як і дій по організації і виконання покладених на "орган контролю" функцій перегляду, регіональній комісії законом не надано".

Нагадаємо, раніше Хмельницький окружний адміністративний суд також відмовив КДКА Хмельницької області в задоволенні позову проти ВКДКА.

Джерело: ВКДКА

Усі рішення судів Ви можете легко знайти в Системі аналізу судових рішень VERDICTUMствореною для аналітичної роботи з багатомільйонним масивом судових рішень. Якщо Ви ще не користуєтеся системою, замовте тестовий доступ чи придбайте VERDICTUM.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини